Twój koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II podręcznik cz.2
9788302147197
56,24 zł
Brutto
realizacja 3-5 dni + wysyłka
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4(Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
- Autor
- Magdalena Kaźmierczak
- Rok wydania
- 2014
- Rodzaj oprawy
- Inna
Brak opini