ksiazki_jezykowe_warszawa

Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II podręcznik cz.2

9788302147197
56,24 zł
Brutto realizacja 3-5 dni + wysyłka
30 egz.

 
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4(Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
Autor
Magdalena Kaźmierczak
Rok wydania
2014
Rodzaj oprawy
Inna
Brak opini
Produkt dodany do ulubionych